Tuesday, January 31, 2006

Pub

Det er en stund siden sist jeg var på en engelsk pub. Hyggelig, men fremdeles liker jeg den tyske øltradisjonen bedre. Vi tok en "Kveldens Whiskey", som viste seg å bli servert i et ganske stort glass. I all enkelhet kan vi vel si at det ble en litt urolig natt.
Tatt i betraktning at det var dårlig lys og at fotografen var litt utstø på hånden er bildet forbausende bra. Jeg trenger tydeligvis nye telefon (igjen...).
Lancaster er en fin liten by, vi treffer hyggelige folk, gode studenter, og nå som jeg har funnet en italiensk restaurant er maten helt OK.

Saturday, January 28, 2006

Gallup

Hva skal man si når telefonen ringer midt under middagen (eller Skavland, velg selv hva som er hellig her i verden), og det er Gallup i andre enden? Man sier "Gjerne!". Saken er: Få ganger har man anledning til å påvirke samfunnet som når man utgjør en betydelig del av "befolkningen". Her følger noen forslag til svar:

Vinmonopolet: Si at tatt i betraktning vår norske kulturs manglende evne til å håndtere alkohol, og det faktum at det sør for Arendal (det betyr altså i resten av Europa) ikke finnes en så velutstyrt vinbutikk som det enhvert Vinmonopol representerer, så er vi, alt i alt, intense tilhengere av vinmonopolet. Tenk deg utvalget på RIMI: RIMI-rød og RIMI-hvit; vi gjør Norge litt billigere.

Pasientregister:Dr Strangelove-lignende leger og samfunnsvitere (og noen informatikere som er presset ut av informatikken) har våte drømmer om at altomfattende helseregister, som ikke bare skal inneholde alle diagnoser, men også ditt personnummer. Tanken er at dersom man i fremtiden finner ut at du bør mosjonere mer, da vil du ønske at de ringer deg. Det ser ikke ut til å bli noen "Nei Takk" mulighet.
De lover at uhell ALDRI kommer til å skje, og at uhedelige forskere ikke finnes. Vi loves at Sudbø er eneste uhderlige forsker i verden, at data om oss aldri kommer på avveie, og så videre. Si nei, nei, nei. Eller man kan tenke på de 200 kvinnene som trodde på SINTEF, da SINTEF sa informasjonen om deres sexliv ikke ville lekke ut.
Din privathet er mye viktigere enn forskeres våte drømmer. La folk avgjøre selv så får vi se hvor mange som er interessert.

BankID:Leser man retningslinjene for BankID står det (på side 18): Det skal ikke være mulig å reservere seg mot å komme på tilbakekallingslistene.... Dette betyr i praksis at dersom Banken bestemmer seg for å ugyldiggjøre din elekroniske identitet, da kan du ikke nekte dem. De bestemmer over din identitet, ikke du. Si du hater det at du krever å få kjøpe finansielle tjenester uten å måtte støtte bankenes salgt av identitetstjenster. Dette gjelder naturligvis også Norsk Tippings salg av sine kunders identitet (hold deg borte fra det nye kundekortet, sier jeg bare).

Bometri:SAS vil gjerne sikre seg en del av sine kunders kropp. Også her loves vi at uhell aldri vil inntreffe, og så videre. Tenk deg: Du vitner i en sak mot Hells Angles, og får ny identitet. Dermed nektes du å fly for resten av livet, for SAS vet godt hvem som eier den tommelen. Si nei, nei, nei.

Friday, January 27, 2006

Gratulerer

Gratulerer med 250-årsdagen, Mozart.

Link

Thursday, January 26, 2006

HotSec'06

Efter det å være gift med Hustruen kommer det å være gift med en kokke; noe for mitt neste liv, kanskje. Derefter kommer det å være gift med en fotograf. Uten å vurdere en spesiell implementasjon av egenskapen fotograf langs "gifte seg med"-målestokken, her er en smakebit på hvordan livet med en fotograf kan være. Følg linken.

Link

Wednesday, January 25, 2006

Lisp is sin

Vet ikke riktig hvorfor, men disse Lisp-greiene går i bølger; om jeg er på en topp eller i en bølgedal får enhver vurdere selv. Her er en omtale av hvordan det er å lese PAIP (som jeg brukte en hel ferie ved det Indiske Hav på å fordøye):
In Norvig's work, I could see the code flow out of the data structures. It really is a new way of thinking (at least for me) - to let your data drive your program rather than the other way about. I use the word 'grok' sparingly but this is something you need to 'grok' to truly understand. But when you do, the 'plop' that goes off inside your brain makes it hurt a lot. And expands it at the same time too.
Plop er dagens ord!

Link

Tuesday, January 24, 2006

It is a sad world

Without going into too many details, I'll just say that having programmed in Lisp the shortcomings of Java are glaringly obvious, and programming in Java means a life of continual and unremitting pain.
og
I did try to introduce Lisp to Google. Having had some experience selling Lisp at JPL I got all my ducks in a row, had a cool demo going, showed it to all the other members of the ads team, and had them all convinced that this was a good idea. The only thing left was to get approval from the VP of engineering. The conversation went something like this:
Me: I'd like to talk to you about something...
Him: Let me guess - you want to use Smalltalk.
Me: Er, no...
Him: Lisp?
Me: Right.
Him: No way.
And that was the end of Lisp at Google.

Følg linken.

Link

DRM

En mann jeg ikke kan referere til (fordi han ikke finnes for en moderne betydning av ordet) anbefaler følgende
DRM has absolutely nothing to do with protecting content, it is about protecting the wallets of major corporations. The funny thing is they aren't protecting it from you, they are protecting it from each other.
Fine greier!

Link

Trygghet

Aftenposten skriver om sluttpakker:
Tiden har gått, og pakken er tom. Begynner nervene å melde seg?

- Vi lever i et samfunn med trygghet fra vugge til grav. Jeg tror det er sunt for kreativiteten av og til å stå uten sikkerhetsnett. Men kona kunne nok tenke seg en tryggere tilværelse, selv om jeg har inntekter fra flere hold.
Slik sperrer vi oss selv inne.

Link

Sunday, January 22, 2006

Ibsen

Tips fra Malm:
Sorrento den 15de October 1867:
Jeg begriber mangegange ikke hvorledes Du holder ud deroppe! Livet deroppe, saaledes som det nu staar for mig, har noget ubeskrivelig kjedende ved sig; det kjeder Aanden du af ens Væsen, kjeder Dygtigheden ud af ens Vilje; det er det forbandede ved de smaa Forholde, at de gjør Sjælene smaa.­ Nu blive vel Dorothea ogsaa snart hentet hjemmefra, og saa er Du jo ikke saa fast bunden. Italien bør og maa Du se, ikke paa en flygtig Gjennemrejse, men under et længere Opphold. Faa Rejsestipendium, ikke søg, men kræv, forlang; paa anden Maade gaar det ikke; sætt Penne og Munde igang; der burde jo ikke behøves saa mange Anstalter; men uden dem faar man intet frem hjemme; ­ja vel heller ikke andetsteds.
fra Henrik Ibsen til sin Svigermor Magdalene Thoresen

Link

Sunday, January 15, 2006

Drugs, alcohol, violence, and insanity

For the records:
I hate to advocate drugs, alcohol, violence or insanity to anyone...but they've always worked for me.

Hunter S. Thompson

Link

Digital Rights Management

Den hardt arbeidende Ross Anderson skriver om Digital Rights Management til The Parliament:
I would like finally to suggest the following analogy. During the eighteenth centry, Parliament redefined the role of the state from defending faith to defending property. During the nineteenth, the limits of private property were worked out - from the abolition of slavery to the regulation of the railways. We now face a similar process for intellectual property. Parliament has decided that creativity must be defended just as much as land or gold; the limits now have to be worked out. The framework should be erected by elected legislators, and specific cases should be decided by judged - not be the programmers who create the DRM mechanisms. Digital rights are too important for that.
Hør, hør!

Link

Thursday, January 12, 2006

Sko

Efter å ha gått med sko (inne og ute) i ukevis, føles det underlig å gå uten. At retrohuset er styggere enn jeg husket, isen som dekker inngangen er glattpolert av regn, at her ikke er særlig varmt, og at kjøleskapet ligner Norge (dvs: tomt) gjør ikke saken bedre.

Wednesday, January 11, 2006

Jul, med mer

Jeg lar dette bildet bestemme hvordan jeg gjerne vil huske julen. Det er tatt på min eneste skikkelige tur. Jeg drømte naturligvis om at i år, som i fjor, skulle hele oppholdet preges av solskinn, turer på BMW'en, og andre herligheter. Problemet er at bildet er tatt i Greppolungo (nord for Camaiore; følg linken nedenfor for et kart, zoom inn én gang) den 8. januar på den eneste skikkelige turen jeg hadde! Tenk, være i Toscana med en BMW, uten å kjøre! Men, altså, bildet viser julen slik jeg ønsker å huske den.
Men virkeligheten er jo en annen. Stort sett regnet det helt frem til romjulen. Og da, en kveld med et skikkelig kalddrag i luften, fikk vi sne! Fra og med 5. januar var det fantastisk vær, men da har ikke jeg hatt tid.
Tiden ble spist opp av HotSec'06. Det var en suksess og jeg må få takke de fagfolkene som fant seminaret spennende nok til å presse en tur til Toscana inn i timeplanen.
På sykkelen har jeg montert ekstralys fremme (synes såvidt foran og nedenfor blinklyset) og kraftigere bremse- og blinklys bak. Fjernlysene er kontrollert av en Autoswitch. Jeg har også montert en Autoswitch-2 slik at jeg kan montere og kontrollere enda ett sett med lys.
Sykkelen står for mye i ro og jeg måtte skifte batteriet. BMW skal ha 130 euro for sitt; jeg kjøpte et nytt for 45 euro. Men tanken må av og kontakten til bensinpumpen er ikke lett å ha med å gjøre for giktbruddne fingre.

Link

Buss

Det kan være godt å vite hvor man kan finne rutetidene på bussen; følg linken.

Link

Wednesday, January 04, 2006

Bok: Hiv mannskjiten

Den beste billedteksten er denne under et bilde av en vegg med bilder:
Disse bildene er ikke hengt opp på veggen fordi de passer sammen, men av kjærlighet. Når folk her oppe får noe som de blir glad i, så skal det vises frem for enhver pris, uansett om det passer sammen eller ikke. Dette er ikke som i min eller din "IKEA-leilighet", der noen trend-analytikere har tenkt ut hvordan du bør ha det. Dette er ekte, og det er fra en generasjon som har vokst opp med bare NRK.
Om du orker musikken finner du hjemmesiden hans her. Uansett, boken er herlig.

Link

Tur

Vet ikke hvorfor, men plutselig ble jeg skikkelig sugen på en lang (la oss si 5.000 km eller deromkring) motorsykkeltur. Hva med en EU rundt? Følge kysten vestover, gjennom Spania, til Atlanterhavet. Derefter nordover, forbi Biscaya (eller hvordan det nå staves på norsk), opp langs kysten, gjennom BeNeLuX, Nord-Tyskland, gjennom Polen og derefter sørover til man kommer tilbake. Ville ikke det vært en fantastisk tur?

Tuesday, January 03, 2006

Norge, ditt Norge

En venn som ikke bare later som om han ikke er norsk, skrev en epost til meg i dag:
On the news today it was said that the state considered to outlaw private fireworks on New Years Eve in Norway. It seems that even after repeated warnings, people still get hurt and they are not supposed to do that. I think I know your response to this and it is probably close to mine, so I won't elaborate on it. I just wonder when the same logic will be applied to cars, kitchen knives and pregnancies. I need to buy some fireworks next year and a big sigar to light them.
Go, Go, Go!

Spise: Japansk i Roma

Nå er jo det å spise noe annet enn italiensk i Italia contradiction in terms. Likvel, en en jeg stoler på når det gjelder smak (det vil si Marine) forteller at fire kvartaler fra Spansketrappen (eh, i Roma), i via della Mercede, 35/36 finnes det en utsøkt japansk restaurant; den heter Hamasei. For bordbestilling ring 06-6792134 eller 06-6792413.

Link

Bok: Mitt liv med Mozart

Formen er lett og ledig, og oppdelingen i brev gjør at det er mulig å lese den stykkevis og delt. Alle har et forhold til sin egen musikk, og dette er en fin presentasjon av ett slik forhold. Brevene handler om musikk og på en CD bak i boken finner du innspillinger. Fine greier; anbefales.

Link