Tuesday, March 28, 2006

Lukket

Hva er bedre enn å sitte på en restaurant og oppdage av verden utenfor er lukket? Kanskje skal man ta en ekstra øl mens man venter på at den skal åpne?
Bildet er tatt av Perm.

Thursday, March 23, 2006

Hustruen

Og hvem ventet på meg da jeg kom til Montemagno? Hun er jammen verdt reisen, det må jeg si (selv om en SMS trakk noe av oppmerksomheten bort).

Link

Overnatting Stansted

Dersom livet ikke farer vel med deg, og du må overnatte på Stansted Airport, da vil jeg anbefale deg å gjøre det ved å kontakte The Lilacs. Jeg betalte £50 for overnatting inklusive det å bli hentet om kvelden og bragt tilbake (klokken 0500!). På toppen av det hele hadde Pauline smurt nistepakke til meg så jeg skulle slippe å kjøpe mat på flyplassen; herlig.
Husbonden snakker Italiensk (for dem som setter pris på slikt), og det er mulig å spise en god middag (alt er relativt, naturligvis) på den lokale puben. Selv på en engelsk pub kan man ha et internasjonalt tilsnitt; avisen er fra Norge (Morgenbladet) og ølet er fra Belgia (Leffe).

Link

Sunday, March 19, 2006

Nytt liv

Nordlys skriver om Gunnar Rørstad:
- Jeg har ingen jobber i sikte, og jeg har heller ikke ønske om det på kort sikt, sier den avtroppende direktøren.
En romslig sluttavtale gjør at han heller har noen hast med å skaffe seg et fast arbeidsforhold.
Han får halvannet års efterlønn mot at han jobber inntil 20 prosent for Biotec det påfølgende året - dersom motparten ønsker det - for å sikre kontiunitet av driften.
Gunnar Røsdal ønsker å bruke tiden sin på å bygge opp nye virksomheter, delta som rådgiver, investor og styremedlem.
Slik kan det gjøres.

Mer grind

Til tross for at vi snakket om det i går, og jeg demonstrerte: Med hjelp av en stol (og betydelig risiko for en ulykke) greide min venn å klatre over grinden. Eneste trøsten er at klokken er halv syv og ikke halv fire; fattig trøst en søndags morgen.

Saturday, March 18, 2006

Python er pyton

En venn påpekte at Alan Perlis har sagt
A programming language in which the irrelevant is as portentious as the critical in programs is a low order language.
For å se at Python ikke er et høynivåspråk, her er en liten forklaring på hvordan man skal skaffe seg en 32-bit integer. Anta at X er et tall større enn 0xffffffff (som er 32 bit). Da vil man kunne tro at X & 0xffffffff vil fungere. Ikke det nei. Hva med tanken at int(X & 0xffffffff) ville resultere i en 32-bit integer. Men nei. Saken er at funksjonen int() ikke returnerer en integer medmindre parameteret passer; tro det elelr ei, men int() returnerer long (og ikke int) for de aller fleste verdier. Uten noen advarsel, naturligvis!
For å finne en 32-bit integer må man skrive int((X & 0xffffffff) - 0x80000000). Høynivå?
Som om dette ikke er nok: Python påstår hårdnakket at 1/2 == 0. Say no more. Dustespråk!

Link

Grind

Nattens status: Vekket tre ganger (03:30, 03:45 og 06:00), samt seks ubesvarte anrop på telefonen; det sier seg selv at dette ikke går lenger. Bildet viser grinden som skal sikre meg nattesøvn.

Thursday, March 16, 2006

Mae West

Frk Mae West:
You only live once, but if you do it right, once is enough.
Utfordringen er altså å leve slik at man faktisk utnytter de ressursene man har til rådighet. Tiden er den som først renner ut. Derfor: Action!

Monday, March 13, 2006

Peer review

Der jeg jobber har den som mener og snakker mest om dette minst innsikt; herlig å lese noe veloverveid om peer-review.
Lately, academia seems to place a higher value on the quality of the journals that accept researchers' data, rather than the quality of the data itself. In many countries, scientists are judged by how many papers they have published in top-tier journals; the more publications they rack up, the more funding they receive.
Lyder dette kjent?

Link

Sunday, March 12, 2006

Ikke sne

Vi hadde ti dager med fantastisk vær. I går hadde vi pissregn. Nå sludder det, og fremtidsutsiktene ligger på over null utover hele uken. Det er naturligvis godt ment, men Hustruens bilde av en blomstrende camelia føles ikke motiverende. Enhver kan se at bildet også viser inngangen til det som skal bli min fantastiske vinkjeller.
Ambisjonen var å gå til Byen, drikke kaffe på en café mens jeg skrev et brev, og lese TLS i ro og fred. Men når vinden er iskald og det sludder....sukk. På tiden med et career move?

Wednesday, March 08, 2006

Skype på SAS

Jeg snakket med Prof. Dr. Kristiansen i dag. Han ringte med Skype. Fra sitt sete om bord i en SAS-maskin på vei fra Shanghai til København. For fattige US$26,95 fikk han 12 timer med nett. Godt, da, at selve telefonsamtalen var gratis!

Monday, March 06, 2006

Invitert

Litt akademiske nykker har man da: Er stolt over å bli invitert hit! Følg linken for å se viktige deler av Who's Who i design og analyse av sikkerhetsprotokoller!

Link

Nordlys

Når nordlyset er så kraftig at det er mulig å fange det med en mobiltelefon, da kan man for en stakket stund glemme hvem som ikke er her sammen med meg. Men bare for et øyeblikk.

Sne og sol

Bortsett fra at Hustruen er et annet sted og derfor setter alt i skyggen, finnes det noe bedre enn å sole seg på fjellet? Ellers ble jeg tipset om at dersom man har en ex, da skal man pleie forholdet slik at man kan nyte det i neste runde.
Pans har et fantastisk kamera, og tok bildet.