Saturday, January 28, 2006

Gallup

Hva skal man si når telefonen ringer midt under middagen (eller Skavland, velg selv hva som er hellig her i verden), og det er Gallup i andre enden? Man sier "Gjerne!". Saken er: Få ganger har man anledning til å påvirke samfunnet som når man utgjør en betydelig del av "befolkningen". Her følger noen forslag til svar:

Vinmonopolet: Si at tatt i betraktning vår norske kulturs manglende evne til å håndtere alkohol, og det faktum at det sør for Arendal (det betyr altså i resten av Europa) ikke finnes en så velutstyrt vinbutikk som det enhvert Vinmonopol representerer, så er vi, alt i alt, intense tilhengere av vinmonopolet. Tenk deg utvalget på RIMI: RIMI-rød og RIMI-hvit; vi gjør Norge litt billigere.

Pasientregister:Dr Strangelove-lignende leger og samfunnsvitere (og noen informatikere som er presset ut av informatikken) har våte drømmer om at altomfattende helseregister, som ikke bare skal inneholde alle diagnoser, men også ditt personnummer. Tanken er at dersom man i fremtiden finner ut at du bør mosjonere mer, da vil du ønske at de ringer deg. Det ser ikke ut til å bli noen "Nei Takk" mulighet.
De lover at uhell ALDRI kommer til å skje, og at uhedelige forskere ikke finnes. Vi loves at Sudbø er eneste uhderlige forsker i verden, at data om oss aldri kommer på avveie, og så videre. Si nei, nei, nei. Eller man kan tenke på de 200 kvinnene som trodde på SINTEF, da SINTEF sa informasjonen om deres sexliv ikke ville lekke ut.
Din privathet er mye viktigere enn forskeres våte drømmer. La folk avgjøre selv så får vi se hvor mange som er interessert.

BankID:Leser man retningslinjene for BankID står det (på side 18): Det skal ikke være mulig å reservere seg mot å komme på tilbakekallingslistene.... Dette betyr i praksis at dersom Banken bestemmer seg for å ugyldiggjøre din elekroniske identitet, da kan du ikke nekte dem. De bestemmer over din identitet, ikke du. Si du hater det at du krever å få kjøpe finansielle tjenester uten å måtte støtte bankenes salgt av identitetstjenster. Dette gjelder naturligvis også Norsk Tippings salg av sine kunders identitet (hold deg borte fra det nye kundekortet, sier jeg bare).

Bometri:SAS vil gjerne sikre seg en del av sine kunders kropp. Også her loves vi at uhell aldri vil inntreffe, og så videre. Tenk deg: Du vitner i en sak mot Hells Angles, og får ny identitet. Dermed nektes du å fly for resten av livet, for SAS vet godt hvem som eier den tommelen. Si nei, nei, nei.