Saturday, April 19, 2003

Telenor Mobil

I mange uker har det undret meg at jeg har mottatt bare en brøkdel av det antall SMS jeg vanligvis gledes av. Noen har jeg fått fra, men de fleste ikke. Isteden har jeg mottatt epost hvor det klages over at de får Nummeret er ukjent isteden for Meldingen sendt. Jeg har ikke tenkt så mye over det; SMS er tross alt en asynkron og upålitelig tjeneste
En sentral plassert kilde i Telenor Mobil som av forståelige grunner ønsker å forbli anonym, kan imidlertid fortelle at det pågår forhandliger mellom Telenor Mobil og Telecom Italia Mobile (TIM). For å styrke sin forhandlingsposisjon har Telenor Mobil stengt for all SMS trafikk fra sine kunder til kundene til TIM!
Situasjonen er forresten idag (18. april 2003) bekreftet til meg av Telenor Mobil. De skriver at dette lett løses ved at jeg skifter leverandør!
Altså, med andre ord, Telenor Mobil bruker kunder som brekkstang overfor TIM, uten å fortelle dem det!.
Nå ser jeg også at de av mine venner som ikke er Telenor Mobils meget klamme og klisne favn, det vil si de bruker NetCom, naturligvis har SMS-tjeneste som vanlig.
Dersom du er kunde hos Telenor Mobil synes jeg du skal klage over følgende:

* Du har mistet tjenesten SMS; da skal du ha et saftig prisavslag!
* Du misbrukes i et skittent spill; det skal du ha skikkelig kompensasjon for

Heldigvsis: Dersom du ikke synes dette er grunn nok til å skifte leverandør så kan jeg jo ikke få flere SMS fra deg, så jeg slipper å få vite det.
Legg merke til at jeg ikke har noen anelse om hva Telenor Mobil og TIM krangler om. Men uansett hva det er, så er det du og jeg, hverken TIM eller Telenor Mobil som betaler prisen. Som KUNDE skal DU ikke finne deg i det. For eksempel: Hva med informasjon?
Om ikke annet så er det herlig å få bekreftet (så til de grader!) hva jeg alltid har trodd skjer med måten monopolister og statsbeskyttede markedsledere tenker. Noen som husker lovnadene fra SAS om at den ulovlige utkonkurreringen av Braathens ikke skulle føre til dårligere service ovenfor kundene? Tidligere var mottoet: "Fly med Braathens og ring med NetCom - nummer to arbeider alltid hardere (for deg)". Eftersom Braathens med ulovlige midler ble slaktet har vi bare NetCom igjen; bruk den muligheten du har, sier jeg bare.

Thursday, April 17, 2003

Vifte

Det ser ut som om Silje mener jeg vifter med hendene når jeg snakker.

Tuesday, April 15, 2003

Parkering Forbudt

Da vi spiste lunch i Livorno så jeg ut av vinduet i restauranten, og oppdaget at jeg med den største selvfølgelighet hadde parkert der jeg fant en ledig plass. Hjertet gjorde et norsk hopp; skiltet ser jo fryktinngytende ut. Heldigvis har slikt få (eller ingen) konsekvenser.

Saturday, April 05, 2003

Giro Sud Toscana

Et "Giro Toscana" er virkelig verdt innsatsen på en herlig og varm aprildag. Efter å ha loddet sammen noen ledninger på min fantastiske BMW dro Merete og jeg avgårde klokken ti. Vi kjørte sørover langs via Emilie (SS 206; tilsvarer en norsk riksvei) til den møter via Aurelia (SS 1) litt sør for Rosignano. Vi fulgte via Aurelia (blant turister bedre kjent som E80) til Bagno di Gavorrano. Derfra en liten "Strada Provinciale" (fylkesvei) til Roccastrada hvor vi hadde en herlig lunch. Klokken var nå blitt omlag ett. Fra Roccastrada fulgte vi SS 73 til Siena; det er en herlig strekning som går gjennom trange daler, over bratte åskammer, og hele tiden er det utfordrende hårlårsvinger. Fra Siena fulgte vi via Cassia til Poggibonsi, derefter SS 429 nordover til Empoli. Der var det over på motorveien Fi-Pi-Li, og vi blåste vestover, mot solnedgangen, tilbake til Montemagno. Vi var hjemme klokken syv. Omlag 400 km, fint terreng, gode veier, lite trafikk. En middels lang tur som gir et godt overblikk av den sydlige delen av Toscana.