Saturday, July 29, 2006

Mer grill

I tillegg til gleden ved å dra på tur Per Se, så trenger jeg litt avveksling. Min lille venn i etasjen under sliter meg nemlig ut. Hun har oppfattet at det er flytting på gang, og hennes bidrag er å tømme sine egne skap, samt bære rundt på mine ting. I morges fant jeg skoene mine, samt min samboers, midt på plenen. For ikke å snakke om at hun i løpet av formiddagen nesten greide å rive ned taklampen min, har revet i stykker deler av fotoalbumene sine, kastet genseren min ned fra verandaen to ganger, og så videre, og så videre. I tilegg er den personlige hygiene lang fra perfekt, og påkledningen hverken balansert eller fullkommen (for å si det slik). Det er åpenbart at å fortsettte å leve sammen med meg ikke fungerer lengre. Jeg er veldig fornøyd med at jeg har greid å gi henne mye bedre livskvalitet i disse to årene. Jeg fant henne jo i Bo-i-Nord uten mat i kjøleskapet, og helt ute av stand til å greie seg selv.Jeg avslutter jo her oppe og forsøker å gjøre igjen de tingene jeg har fine minner fra, for på en måte forsterke dem.Efter mange uker med syv grader og regn, med julisne (som ikke skal uttales jul-i-sne men derimot juli-sne) og alt for mange timer på kontoret, hva annet kan jeg gjøre når solen skinner, det er natt, jeg har en marinert oksestek og en engangsgrill, annet enn å kjøre til Rekvik? Vest for Rekvik er det nemlig en fin strand som passer perfekt til en grill-session i midnattsol. I gamle dager var jeg flink til slikt, nå trenger jeg oppmuntring for å komme meg avgårde.De glade gutter drar nå endelig avgårde. Første stopp er i Blåmannsvika. Der trekker vi opp litt småsei som skal bli middag i morgen. Vi tar bilder både her og både der; jeg slutter ikke å fasineres over hvor vakre kvinner og natur er. Altså: Det er ingen kvinner å finne blandt oss glade gutter, men det er noe i gene våre som gjør at kvinner er vakre på samme måte som natur er det. Men det er nå engang slik at det er lettere å filosofere over skillet mellom det naturlige og det menneskeskapte når jeg ser på natur enn når jeg ser på min kvinne. Uansett, derefter tar vi turen over fjellet fra Tromvika til Rekvik. Vi har med pølser fra Mydland (ikke mitt valg), gule, grønne og røde paprika, mais, succhini, og en diger marinert oksestek. Det er så vindstille ved en strand mot Norskehavet at myggen lar seg merke!Min samboer satte sammen dette flotte panoramaet
En annen ting er at noen ganger er det rett og slett for vakkert. Hva med rosa fjell med lyseblå himmel; perfekt for fjortiser kanskje, men litt i meste laget for en voksen mann. Bildet re tatt i Grøtfjorden.