Tuesday, February 28, 2006

Trattoria Myrvang, Bodø

Tro det eller ei, men det er mulig å spise en meget tilfredstillende tagliata der hvor man skulle tru at ingen kunne bu. Derefter var det stilton og portvin. Mer er det vel ikke å si om den saken.
Sentrum for samtalen var Firenze og maten man kan spise der (la oss håpe MAO ikke sletter linken).

Thursday, February 23, 2006

Barolo

Dersom man, mot formodning, planlegger å drikke en vin til middagen i Barolo og er på jakt efter et sted å gjøre det, da er det bare å følge linken.

Link

Dslytektiker

Mottatt sørfra:
Aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn't mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be at the rghit pclae. The rset can be a total mses and you can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe.
Pttery amzanig huh?

Tuesday, February 21, 2006

Estetikk

Hva med en BLOG som bare handler om hvordan man lager lekre retter i matboksen? I tillegg til at det er vakkert: Dette er også åndelig estetisk; ikke et kjøttstykke å se.

Link

Stjerne

Det er ikke alle forunt å bli filmet sammen med Hustruen.

Saturday, February 18, 2006

Fjernsyn

Å ha fjernsyn som referanseramme har sunket så langt inn i "Det Norske" at det har blitt usynlig. Aftenposten finner plass til et oppslag om, lo and behold, noen som greier seg uten fjernsyn; ordvalget er ikke tilfeldig! I samme artikkel meldes det at i gjennomsnitt tilbringer en nordmann daglig 2 timer og 52 minutter foran fjernsynet. Dersom man er så heldig å ha en jobb, da blir det ikke mye tid til overs. Men så er jo FrP større enn noen sinne; mangel på tid og rom til å tenke har lett identifiserbare konsekvenser.

Som et svar på dette fikk jeg tilsendt denne.

Link

Friday, February 17, 2006

Drømme

Det ville absolutt ikke være riktig eller rettferdig å si at været her i Bodø er dårlig; solen skinner også her fra skyfri himmel og overdøver til en viss grad den iskalde vinden. Er været like godt i Tromsø, mon tro? Og hva med Pisa?
Med temperaturforskjellen i mente: Vi planlegger en tur fra kyst til kyst i påsken. Det blir nemlig alt for lite kjøring; stillstand er ikke tingen, men virkelighetens svøpe. Her skal det ageres.
Fra den italienske byen Nizza (okkupasjonsmakten kaller den Nice) langs Alpefoten til Trisete. I april er de beste passene stengt, så langs heller enn over Alpene denne gangen. Vi planlegger å overnatte i små landsbyer som Barolo, kanskje en natt i Valpolicella, og så videre. Asti er i nærheten, if you get my drift.
Ellers, om Amaronen noterer vi oss at:
It is the perfect wine to accompany game dishes and can't be beaten with mature cheeses.
However the best time for this wine is after a great meal, to be sipped while during interesting conversations.
Nemlig.

Thursday, February 16, 2006

Sport

Det er heldigvis noen som bryr seg:
OL på Alltid Klassisk
Det er berre å beklaga det - men det kan snika seg inn litt OL også på Alltid Klassisk. Me samsender nyheiter omtrent annankvar time - og i desse OL-tider hender det at nyheitene går ut og OL kjem inn. Det varer berre i tre minut.

Link

Wednesday, February 15, 2006

Kniver

Linken jeg har fått av en venn sier at kniven ikke er et redskap, men en forlengelse av kokken. Den beste kniven jeg har, har jeg (naturligvis) fått av samme venn. For alt du trenger å vite om kniver, følg linken!

Link

Tuesday, February 07, 2006

Øresus

Ikke engang Rachmaninovs tredje klaverkonsert kan dekke over at det kraftige øresuset jeg plutselig fikk i venstre øre under et (for langt) møte i formiddag, ikke har gitt seg. Meget (meget!) distraherende.

Link

Sunday, February 05, 2006

Søt?

Er det søtt med en voksen mann med en søt kvinne som "wallpaper" på sin telefon?

BankID

I enden av linken er første utkast av brevet jeg planlegger å sende til Banken; innspill mottas med takk.

Link

Saturday, February 04, 2006

Artikkel

Flott bilde av meg i DSOnline; følg linken nedenfor.
Ellers kan jeg fortelle at Tromsø ikke viser seg fra sin beste side når man står på Langnes bakerst i en taxikø som er 20 meter, det er -10, klokken er 01:30 og alle varme klær ligger i kofferten. Selv om det er måneskinn.

Link