Monday, September 26, 2005

TV

Finnes det noe bedre enn en helg i Toscana? Med Fiorentina, BMW, og Hustruen (i omvendt rekkefølge, naturligvis)? Neppe!
Denne helgen har vært viet til TV2. Noen i familien, som av åpenbare grunner ikke er meg, har fenget TV2s interesse. God Morgen Norge sendte ned en journalist og en fotograf. Og da ble han som kjører motorsykkelen tilkalt. Tro det eller ei: Jeg har reist 9.000 kilometer for å lage en pastasaus (valnøtter og gorgonzola) og grille en fiorentina, og for å kjøre noen kilometer på motorsykkel. En eventuell interesse i å se innslaget må kanaliseres til Hustruen.
Hyggelig med en tur til Toscana, jeg er ikke kresen, men forholdet mellom utkjørt distanse på BMWen mot "utflydd" distanse i Boeing er for lite. Eneste trøst: Helt usedvanlig hyggelig følge på OSL - TOS.

Tuesday, September 20, 2005

Forstyrrelse

Jeg kom for sent i gang i morges fordi jeg ble sittende og lytte til en fantastisk innspilling av en klaverkonsert. La meg anbefale:
Johann Sebastian Bach:
Klaverkonsert nr. 6 i F-dur, Bwv 1057
Murray Perhia (klaver)
Academy of St Martin in the Fields
Dirigent: Murray Perahia (dirigent)
Albumnummer: Sony GmbH SK 89 690
Det er nesten så man kan glemme hvor man er.

Link

Friday, September 16, 2005

Alt vel?

Har vi det bra i Norge?
The first sign all is not well in the state of Norway comes at the elegantly-designed airport in Oslo, when all the tall, tanned, and apparently placid Norwegians on your flight from London descend on duty free like starving wolves.
Artikkelen slutter slik:
Norway has much going for it and the Norwegians are, on the whole, beautiful, prosperous and healthy. Millions of people would love to have what they have.

But I've seen more joy and laughter in desperately impoverished villages in Africa than I did in Oslo. And I found myself missing the chaos, bustle and even the scruffiness of Britain. Troubled we may be in many ways - but Bland Britannia we ain't.
Det er ved å se med andres øyne at man lærer ting om seg selv.

Link

Sunday, September 11, 2005

Fiken

Man går ut i haven og plukker en kurv fiken. Kutt av stilken og "bunnen"; del dem i fire. Kokes ti minutter med 600g sukker per kg frukt. Bruk stavmixer for å få et helt jevnt syltetøy. Ha syltetøyet i steriliserte glass, og servér til gjestene som kommer for å delta i middagen i oktober.

San Pellegrino in Alpe


San Pellegrino in Alpe er et herlig sted; stillheten er anderledes der oppe, 1600 meter over havet. Bildet er tatt av Hustruen; ikke rart jeg ser fornøyd ut når jeg er på tur med en slik skjønnhet!

Vi fulgte SS12 fra Pisa over passet ved Abetone og ned til Pievepelago, derfra opp til Passo dei Radici og San Pellegrino in Alpe. Nedturen gikk fin-fint, men det var veldig varmt på slutten. Vi dro klokken syv og var tilbake til lunch.

Saturday, September 10, 2005

Groteskt

Kanskje dette er en kodesnutt fra ditt favorittspråk:

>>> class foo():
... def __init__(self, x=[]):
... self.y = x
...
>>> a = foo()
>>> a.y.append(1)
>>> b = foo()
>>> b.y
[1]

Da han viste det til meg første gangen syntes jeg det var en grotesk bug; hvordan kan en bug på et så sentralt stykke kode overleve helt til versjon 2.4.1? Nå som jeg vet det er en feature er jeg målløs.

Jeg iler til dokumentasjonen, og Lo and Behold, i Section 5.3.4 Calls, et godt stykke ned i teksten finner vi en parantes. Den er som følger:
(Default values are calculated, once, when the function is defined; thus, a mutable object such as a list or dictionary used as default value will be shared by all calls that don't specify an argument value for the corresponding slot; this should usually be avoided.)
Betraktet som en bagatell hvis rette plass i verden er i en parantes; noe som egentlig er unødvendig. For den uinnvidde. Med et vennlig råd på slutten; this should usually be avoided. Usually? Herregud!

Jeg håper ingen forventer at vi skal bruke våre seks millioner kroner den veien.

Link

Friday, September 09, 2005

Millioner

I går fortalte ryktene at vi ville få fem millioner til rådighet for vårt inntog i næringslivet. Det var feil. Vi har fått seks millioner til rådighet. jeg burde sikkert hatt noe fornuftig å si, men det har jeg altså ikke. Alt ligger til rette for at det skal bli en god helg.

Link

Wednesday, September 07, 2005

Franske frosker

Jeg anklages ofte, med rette, for å forbinde det overdådige franske kjøkken med tvangsforede gjess og frosker. Og hva er en nasjon om ikke dets kjøkken? For de som elsker Norge er dette sikkert en trist observasjon; so I'm sorry to say it, but it's true.
Jeg er dog ikke den første. Om librettoen til The Seasons av Joseph Haydn er det meget å si, men froskenes kvekking om kvelden er ikke vellykket. Nå ble ikke librettoen skrevet av Haydn, som om kvekkingen skrev han at "This whole section imitating a frog did not come from my pen - I was forced to write this Frenshified rubbish."
Dette siste kommer ikke fra min penn, men er hentet fra innledningen til innspillingen av The Seasons av Harmonia Mundi. Gir et lite (i den grad The Seasons er lite!) avbrekk fra Bachs cantater.

Link

Tromsdalstind

Sneen ligger hvit og fin på Tromsdalstind. Langt nedover. Mer er det vel ikke å si om den saken.

Saturday, September 03, 2005

Aperitivo

Når klokken er halv ni, det er 23 grader men mørkt, da kan man godt servere fikensyltetøy til litt pecorino skåret i tynne skiver. Til dette en kjellerkald hvit og vann fra kilden. Alt bare for å sette formiddagens 300 km på min BMW i relieff; slik skal en lørdag være! Som alltid er Hustruen kronen på verket!