Thursday, November 13, 2003

Oljefilterkopp

Er man i den helt alminnelig heldige situasjon at man er eier av en BMW R1150GS, da har man et problem: det er ikke uten videre mulig å skifte oljefilteret selv.
Som man jo vet anbefaler BMW at dersom det småkjøres i kaldt (under null) og vått vær skal bør oljen skiftes efter å ha kjørt fattige 3.000 km; man kan jo undre om det virkelig er nødvendig eller om de på dene måten skyver forsikringen om at sykkelen skal leve lenge over på eieren. Men 3.000 er jo under verst tenkelige forhold så med langkjøring og i normale temperaturer bør man sikkert kunne kjøre både fem og ti tusen. I normale tider (det vil si, når jeg oppholder meg rundt den 44. breddegrad heller enn ved den 70.) kjører jeg omlag 1.000 km per måned; det følger at jeg bør skifte olje minst et par ganger i året.

an oppdager snart at oljefilteret ikke "stikker ut" slik det som regel gjør på biler. Filteret sitter under motoren, og er forsenket slik at toppen av fileteret flukterer med bunnen av oljepannen. Rundt filteret er kun to-tre millimeter. Med andre ord, det er ikke mulig å bruke en "normal" oljefiltertang for å få løs filteret. Det som behøves er BMWs spesialverktøy 11-4-650; hvordan det skal brukes ser man av BMWs orginale verkstedshåndbok. Jeg ringte BMW men de ville ikke selge det til meg, så jeg brukte noen timer på Google i jakt på det, alt uten hell. Det var bare flaks at jeg i forbifarten hørte at Hazet faktisk hadde en kopp som ville passe. Den kostet 128 kroner, og passet perfekt! Du bestiller koppen fra Rodin & Co A/S, Industriv. 1 2020 Skedsmokorset, tlf 6389 3300. Servicen der var utmerket og koppen kom to dager efter at jeg hadde bestillt den.

Labels: