28 juni 2007

Publisering

Selv om Frida kanskje ikke er interessert og det derfor ikke er noe å hente i mitt gamle liv, og det er rykter om at (ex)prosjektet vårt endelig skal få den anerkjennelse det fortjener gjennom en mer presisjetung publikasjon, får jeg nøye meg med det lille som er verdt å vite om marmorfjell. Hadde Hustruen kunne vært med ville det ha vært en bra tur, nå ble den bare middels.

Etiketter: , , ,

Link

26 juni 2007

MUGLY

Kunne jeg for noen år siden ha kjøpt "a car as MUGLY as this one"? Trolig. Og ikke bare det, hadde årsmodellene rundt 1983 vært å få tak i med ti seter hadde jeg helt sikkert kjøpt en isteden for den Mercedes Benz 300GD vi endte opp med. Livet går i bølger - heldigvis. Nå virker den MUGLY.
Men den er sikkert praktisk. Like praktisk som røde eller lyseblå gor-texjakker og beksemstøvler. Og ryggsekk enda man ikke er på tur.

Etiketter: , ,

24 juni 2007

Selvportrett

Ikke lett å ta et selvportrett med Appeninnene i bakgrunnen når man sitter på Bamsefar og ikke orker å ta av hjelmen.

Etiketter: ,

22 juni 2007

Cosa

Nå ble det som kjent ikke noen tur på kryss og tvers over Appeninnene på meg forrige helg. Tirsdag eftermiddag til fredag formiddag (i dag) har vi vært på årets sommerferie. Mye å si om den, men bildet er tatt utenfor byen Cosa. Bymuren er omlag 2.250 år gammel.
I morgen drar jeg til Arezzo for å hente sykkelen, og kanskje en liten tur over Appeninnene; toget går 06:58. Sukk.

Etiketter: , , ,

18 juni 2007

L'unico del mondo

Kelneren i Sansepolcro mente at jeg måtte være l'unico del mondo (den eneste i verden) da jeg fortalte hvorfor Hustruen og jeg spiste middag i den lille byen Sansepolcro en søndag kveld. Saken er at som forklart forleden så var planen i går å krysse Appeninnene 15 ganger på jakt efter det beste passet. Eftersom ruten var beregnet til 781 km sto jeg opp klokken seks, og dro avgårde klokken syv. Strålende vær, som planlagt! Transportetappen var knappe 208 km til foten av Appeninnene i den lille landsbyen Citta' di Castello; turer med transportetapper på 200 km før morgenkaffen er ikke Hustruen så glad i så jeg må gjøre slikt mens hennes menisk holder henne i sjakk. Klokken er ni og det er tid for kaffe før jeg gyver løs på fjellene. Men hvor lenge var Adam i Paradis?

Da jeg kommer fornøyd ut fra baren ser jeg at det er olje under bakhjulet, og at selve hjulet er helt tilgriset. Når den føste forskrekkelsen har gitt seg og jeg har sjekket oljemutteren, går den grufulle sannhet opp for meg: Det lekker olje fra min BMW og jeg kan ikke kjøre videre! Det har tydeligvis dryppet en stund for dekket er glinsende av olje og det en fin hinne med olje inne i skjermen og på høyre sideveske. Det skal ikke mye fantasi til å forstå hva som hadde skjedd i en skarp høyresving når jeg legger sykkelen ned og oljen skal utgjøre friksjonsgrunnlaget. Eller hva som skjer inne i navet når all oljen var borte. Klikk på bildet for å se lekkasjen i all sin grufullhet.

Klokken ni en søndag formiddag er det ikke mye hjelp å få, men med hjelp av ACI får jeg tak i en redningsbil fra nabobyen Sansepolcro. Dit frakes sykkelen, og jeg må ta inn på et hotell. Det eneste hotellet er meget, meget trist og kunne ha vært hvor som helst i hele verden. Så trist er det at alt fungerer (kan man tenke seg noe mindre italiensk?).
Jeg ringer til Hustruen og beklager min nød. Og som man kan forvente av en eventyrlysten ung kvinne kaster hun seg (nåvel!) i bilen og kommer meg til unnsetning. Det er mens vi spiser middag i Sansepolcro om kvelden, og jeg forteller til kelnderen hva vi gjør der, at han sier at jeg må være den eneste i verden som har opplevet at en BMW R1150GS stopper på grunn av mekaniske problemer!

I dag, mandag, ble sykkelen fraktet til BMW-verkstedet i Arezzo. Der skulle de se på den så snart som mulig. En eller annen gang i fremtiden må jeg ta toget til Firenze, derfra videre til Arezzo, og en drosje til BMW for å hente den. En dag som ikke er fylt opp av andre ting. Mitt råd: Ikke hold pusten mens du venter.

Etiketter: ,

15 juni 2007

Plan

Planen for søndag er å krysse Appeninnene. Kartet er hentet fra MapSource som er datagrunnlaget for min fantastiske GPS (Garmin Zumo 500); klikk på kartet for å se detaljene. Dersom alt går som det skal (og jeg greier å finne meg bensin på søndag formiddag!) kommer jeg til å krysse Appeninnene hele 15 ganger i løpet av turen, og tilbakelegge 781 km. Med unntak av ni fattige kilometer ved Madonna dei tre fiumi kjøres ingen strekning mer enn én gang.
Eftersom vannskillet i sin alminnelighet er Toscanas grense, kommer jeg til å (måtte) besøke naboregionene Marche i øst og Emilie-Romagna i nord; litt må jeg ofre for turen.
Dersom vi antar at de fleste passene er omlag 1.000 moh, og jeg kommer til å synke ned til omlag 500 moh ved hver "vending", da kan jeg forvente å konsumere omlag 15.000 høydemeter i løpet av dagen. Kan bli en bra dag.

Etiketter: , , ,

14 juni 2007

Tegnsett

Jeg sendte en epost til Portugal. I svaret står det:
[ Charset ISO-8859-1 unsupported, converting... ]
Ikke for å være for nerdete, men hva har man støtte for om man ikke støtter ISO-8859-1?

Etiketter:

Nyheter

I selveste Aftenposten meldes det at noen har drukket en øl på bakrommet i en Rema-butikk i Vesterålen efter stengetid. I tilfelle noen skulle være i tvil om alvoret:
Dersom det er blitt drukket øl inne i butikken er det et klart lovbrudd, fastslår Evy Rita Holmen i forvaltningsenheten i Vestvågøy overfor Trønder-Avisa.
Jeg synes det er på tide at Norge bruker mer ressurser på å få bukt med denne lovløsheten, og at forvaltningsenheten (!) i forvaltningen i Vestvågsøy Kommune gjør sin plikt. Videre er det bra at Aftenposten holder sine lesere orientert om nyheter som betyr noe.

Etiketter: ,

Link

07 juni 2007

Salatsentrifuge

Jeg liker salatsentrifugen bedre enn før, efter at jeg oppdaget at beste måten å få tak i resten av det som skal bli limoncello er å sentrifugere det ut. Bildet viser ellers halvannen liter gul væske, som er det man får av én kilo "gult" fra ca 50 sitroner som har ligget på glass i to måneder sammen med én liter 95% sprit. Sitronduften er intens. Nå skal den stå i noen måneder. Resultatet er at den klarner. Bildet vil venstre (klikk for en større versjon) viser ti liter halvferdig limoncello. I forgrunnen halvlitersflasker med halvferdig limoncello som har stått ti minutter, to måneder, fire måneder og seks måneder; Magasinet er plassert bak flaskene for å illustrere poenget. Kan det tenkes noen bedre måte å møte høstmørket på enn med 12 liter hjemmelaget limoncello i matboden?

Etiketter:

03 juni 2007

Svinger

Dagen startet med å servere seksretters lunch til tolv; dolce (tiramisu) sto Marine for - utsøkt! Derefter følte jeg behov for litt vind i håret. Hva er bedre da enn en bitteliten fjelltur? Men litt nyttig må det være; det er feil å bare kose seg! Så jeg svingte oppom Villa Verde for å bestille bord til neste søndag. På veien tilbake stoppet jeg noen sekunder på San Pellegrino in Alpe før jeg suste over Passe dei Radici og ned til Pievelago. Der passet det å svinge inn på SS12 som bragte meg raskt opp til Abetone. Derefter er det nedoverbakke helt hjem.Profilen viser, fra venstre strekningen fra Montemagno til Massa (meget, meget flatt). Derefter opp de 1060 metrene til marmorbruddene, ned 700 høydemeter til Castelnuovo di Garfagnana, opp 600 høydemeter til Villa Verde, ned samme veien, før jeg svingte opp til San Pellegriono in Alpe (14 km strekning med en stigning på ikke mindre enn 1.247 meter - noen bedre?), 800 meter ned til Pievelago, opp 600 meter til Abetone som ligger på 1.401 moh, før det går nedover helt hjem til Montemagno. 257 km er akkurat hva en mann trenger en søndag eftermiddag.

Har du motorsykkel og tenker på å kjøpe en GPS: Kjøp en Zumo 500 fra Garmin!

Etiketter: ,