30 oktober 2006

Søsken

Jeg ble invitert til middag, som i tid passet perfekt med min søndagslunch, og gikk fra Prestvannet til Reinen. Kan vel ikke si annet enn at det var en frisk tur. Særlig over broen var det et bra drag i luften, for å si det slik. Vel fremme kunne jeg gasse meg i lammestek så det var absolutt verdt turen.

Folk vokser i jobbene sine, skifter, og finner nye utfordringer. Jeg lurer på hvordan det er å ha ansvaret for eiendommer på tilsammen 180.000 kvm; han som skal overta en jobb med et slikt ansvar fra 1. januar virket da i det minste meget fornøyd. Men jeg kan allerede nå, efter noen få måneder, se at å holde seg oppdatert på hva alle andre driver med, det kommer til å bli en skikkelig utfordring. Det eneste jeg kan tenke meg kan fungere er å skrive fler brev. Men, på den andre siden, deler av vertskapet har båret et brev i veksen i ukevis, så da så; sønnen i huset lovte å sørge for at et svar ble skrevet og postlagt.

Alle snakket om kampen. Ikke kampen for tilværelsen, mellom det gode og det onde, for å gjøre så mye utav livet som muilig, eller kampen for Det Gode Liv. Kampen det er verdt å snakke om var mellom TIL og Start. Én ting er jeg er helt ute når det snakkes om TV, om Skavland og Etaten, men det er åpenbart at jeg er helt uten kontakt med en stor del av den norske virkeligheten. Jeg forsøkte isteden å si "Tilbake til Italia, og kombinasjonen av motorsykkel og Toscana"; Jeg hadde ikke veldig stort gjennomslag for efter to setninger sa de andre "Men tilbake til kampen, nå som TIL risikerer å rykke ned....".

Ellers skulle det være klart at å ha en Storesøster ikke alltid er så lett, og at ikke alle mente det samme om været som meg.

28 oktober 2006

Panorama

Det er med steder som med kvinner: Man kan ikke velge ene og alene på grunn av utseendet. Sorry, Tromsø, it will never be us.

Strada riscaldata

Le strade a Tromsø sono riscaldate! Io ho fatto la foto dal tramonto (ventotto ottobre tramonto e alle 15:30).

26 oktober 2006

Livskvalitet

Det er vel ikke så mye å si. Ellers: Mens jeg er i Bodø arbeider jeg hele døgnet.

25 oktober 2006

Morgenstund

Det er mange ting å si om Bodø og HiBo. Mange gode. Men også noen ikke så gode. At man må vasse seg frem i våt nysne i slutten av oktober hører ikke til de gode sidene. Og, som vanlig, så har sneen som i det minste var vakker sett innenifra gått over i regn. Så nå er det slaps og iskaldt vann i skoene som er tingenes tilstand.
Det er (fremdeles) de som hevder at PKI og digitale signaturer er nødvendig for å få til elektronisk handel. Gårdagense undersøkelser avslørte at
  • Ryanair i år vil frakte 42 millioner passasjerer; 98% kjøper sine billetter på ryanair.com
  • Amazon.com omsatte i 2005 for 56 milliarder kroner; få fysiske butikker der i gården
  • Elektronikkbutikken komplett.no omsatte for nesten to milliarder kroner mens konkurrenten mpx.no omsatte for en kvart milliard; alt uten pki og digitale signaturer
Hvor har de det fra, de som tror det er en sammenheng mellom elektronisk handel og PKI og såkalte digitale signaturer?

24 oktober 2006

Digitale signaturer

Mitt mål for tiden er å få presentert for den (ut)dannede almue hvorfor det eneste riktige er å si såkalte digitale signaturer; bildet viser hvordan jeg tvinges til å leve: Artikler skrives på OSL sammen med kake og trist kaffe. Nå er ikke en café på OSL det beste stedet: Lyset er enda dårligere enn stolene og bordene, og stillhet er ikke tilgjengelig. Men, likevel, tre sider fikk jeg skrevet. Naturligvis er det pompøst å bruke Moleskin men de er nå både godt sydd sammen i ryggen og lette å hå med å gjøre, så da så.
Flyet ble tr5e kvarter forsinket, og eneste trøsten jeg kunne finne var at Monteverdi har sluppet enda ett volum av sitt store Bach Canata prosjekt og jeg fikk kjøpt meg en iPod Shuffle før jeg mistet jobben.Ellers settes jo fantasien i sving når man ser hvilke meldinger brukere av Skype finner det nødvendig å sende.Helt til slutt: Markedsføring jeg lokkes av virker naturligvis vellaget. Jeg siterer:
Brave new digital world it may be, but no stylus or mouse can compare to Verona's hand-fashioned artistry.
Jeg kunne fort brukt en formue hos Levenger

22 oktober 2006

Regn, tåke og Brunello

Litt forskjell er det alltid mellom teori og praksis. Her ser vi først hvordan jeg mener jeg er og har det, det andre hvordan det arter seg her når vi spiser middag; det første bildet er tatt av Malm mens det andre er tatt av Mere-Te.Inntil vi startet på middagen hadde dagen vært så-som-så. Stort sett hadde vi stirret på regn og tåke; rett skal være rett: En en god lunchhjelper alltid. Men for å kompensere i tilfelle noen syntes dagen hadde vært trist tok vi litt bresaola med rucula og parmesan, derefter penne med rød pesto før vi plasserte grillen inne i peisen, la på noen kilo Fiorentina (fra Chianini), og åpnet en Brunello di Montalcino fra 1998 (som jeg har fått i gave fra Andrea). Med det møreste kjøttet jeg kan huske åpist, sammen med den beste vinen jeg kan huske å ha drukket på lenge (som efter dekantering ble enda bedre), fantastike folk til bords, i Toscana, da kan det rett og slett ikke bli noe annet enn en braksuksess!
I morgen skal vi først på Verruca, derefter innta en fireretters lunch på Trattoriaen. I tillegg er det konsensus om å undersøke om Amarone er den perfekte drikken til samtalen efter lunchen.

19 oktober 2006

GPS

Hele industrien rundt GPS er full av lock-in og annet som gjør at det ikke er lett å manøvrere. En venn kjøpte en GPS - nå viser det seg at han må sende den inn til produsenten for å få oppdaterte kart. Sukk.
Jeg har lyst til å kjøpe en Garmin Quest. Poenget er at Touratech lager holder til denne modellen.

Kryptering redder liv

Medmindre man er Pro Life (mot abort og for dødsstraff) er det en stripe av fornuft i at kryptering kan redde liv. Følg linken.
Link

18 oktober 2006

Limoncello

Den siste literen med limoncello er klar til konsum; den er tynnet ned fra 50% til 40%, fylt på halvlitersflasker, og frosset. Smaker utmerket!

17 oktober 2006

Helg

Det kommer fintfolk på besøk, og programmet er slik:
- Torsdag: Hente Dilbert, lunch i Villa (pasta med en gorgonzolasaus). Efterlunchen (det som på norsk heter eftermiddagen) i Lucca. Middag i Villa (involtini av kalkun som secondo)
- Fredag: Spise is på Ipercoop, hente Dronningen på flyplassen, og derefter lunch i Villa (cherrytomater og balsamico?). Efterlunchen i haven. Til middag er det planlagt osso bucco.
- Lørdag: "Tislottsdalen"; lunch i det fri. Til middag blir det Fiorentina.
- Søndag: Verruca; fireretters lunch på Trattoria di Montemagno. Efterlunchen i en hengekøye.
- Mandag: Havregrøt.

Uten å gå i detaljer kan det avsløres at vinene er valgt for kunne hamle opp med den tunge og (tildels meget) kraftige maten. Videre, halvannen liter av husets limoncello er plassert i fryseren. I det hele tatt: Vi er klare!

Støtdemper

Her er hva en mann som er mindre enn meg mener om å kjøre BMW R150GS:
Unless you have very, very long legs you'll be unable to put more than the tips of your toes on the ground; balancing this quarter-ton monster at a standstill requires concentration.

I'm 1.78m tall and weigh 106kg and this bike is too big for me; whenever I had to paddle it around in a parking lot I put down the side stand, slid off like a child dismounting from a pony, and pushed it round ? very, very carefully. BMW has an alternative saddle that is 40mm lower; a sensible choice unless you are an NBA candidate.
For meg er den rett og slett perfekt; legg merke til at føttene er solid plantet i asfalten! Uansett, jeg har vært plaget med at noe har vært "løst" i styret. Fikk byttet styrelager to ganger (begge gangene på garantien) i fjor uten at det hjelp. På 70.000 service nå i dag ble årsaken identifisert: En pakning var utett og ene støtdemperen fremme var full av vann og hele innmaten var rustet i stykker. Med bare én demper blir det vridninger overalt. Derfor er begge dekke slitt sjeve; heldigvis er de ikke nye men modne for utskiftning likevel. Nær 500 euro koster det med service pluss feilsøking og skifting av en demper.

Bildet er tatt av Svein Are i Vinci og viser noe av lysutstyret. Og så ser vi Hustruen, naturligvis. Den eneste copilot i verden med instruksjonsrett og vetorett. Verdens beste passasjer!

Lunch

Det er trolig verdt å si opp en fast jobb for å kunne spise lunch i haven midten av oktober.

16 oktober 2006

Villa Kulø

Brutter'n demonstrerer at huset tar seg godt ut også om kvelden. Men toscanske villaer finnes også i California; en venn har sendt meg bilde av en han har i nabolaget. Vi kan vel slå fast at smaken er forskjellig.
Men alt dette har gitt lyst til å besøke Tuscania. Å sitte i skyggen med en epresso på det 3.000 år gamle torget høres ut som om noe jeg kan sette pris på.

15 oktober 2006

Motorsykkel

La oss si at man funderer på å kjøpe en motorsykkel eller to for å bruke i Toscana; få steder er vel bedre egnet. Da er det interessant å finne det italienske motstykket til Finn.no; stedet hvor alle annonsene er. På Moto.it har de 44.960 annonser som er mindre enn 90 dager og 892 som er mindre enn 48 timer gamle. Bare motorsykler! Det kan synes som om alt ligger til rette for at idéen om å satse på motorsykler i SiToscana skal kunne realiseres.

11 oktober 2006

Mer Dr. Dobbs

Jeg skrev ved en tidligere anledning at det var fint å være med i noe som leses av mange. Som bildet viser er jeg også med i reddit.com; klikk på bildet for detaljer og følg linken for å nyte navnet mitt på trykk.
Nå skal det ikke mye til å bli fjernet fra Reddit, men det jo kult å indirekte ha vært der likevel. Alle jakter jo på sine 15 minutter.
Link

07 oktober 2006

Ipercoop

Det er nå to grunner til å dra til Ipercoop: Isen og at de har ansatt noen som har øl som sitt fokusområde. De tilbyr ikke mindre enn 96 forskjellige typer fra 68 produsenter; Grimbergen er blant dem. Kjølig Grimbergen gir assosiasjoner til Schitbaanweg i et annet liv. Bildet er tatt av Malm.

Feil

Werner Vogels skriver
For example, many academics will confess to have made the assumption that failures of component are not correlated. This absolutely unrealistic assumption will come back to haunt you in real life, where failures frequently are correlated, as they are often triggered by external or environmental events.
Problemet er vel heller at alt for mange akademikere ikke vil innrømme at livet er slik. 3T+1 sier jeg bare.
Link