30 januar 2007

Muskler

På det svært uklare bildet, tatt fra baderomsvinduet med for svak blitz og for dårlig autofokus, fremgår det likevel klart at noen har gjort en ikke ubetydelig innsats med hammer og meisel samt hakke og spade for å fjerne tre kubikkmeter med masse (arbeidet påbegynt her, slik at det er mulig å parkere en herlig BMW R1150GS ved siden av en ikke like spennende Suzuki Wagon samtidig som det er plass til å gå mellom dem uten å være tynnere enn man nå engang er (og har blitt). Som det også er mulgi å se er porten like smal som den var; neste uke (eller uken derefter - noen som har det travelt?) starter arbeidene med å vie den ut med formidable 15 cm.
I dag har været vært fantastisk, men jeg har ikke kjørt mer enn 80 km rundt omkring på vei mellom andre oppgaver. I særdeleshet: Jeg har sett på to Honda Transalp 600. Vi har bestemt oss for å kjøpe dem begge (modulo administrative problemer, naturligvis). Det ene er en -98 og det andre en 2004. Meningen med å ha én ny og én eldre er å kunne differensiere på pris. Men kommunen har kommet opp med (presist: Laget for anledningen!) et syv-siders skjema de vil jeg skal fylle ut. Så, som sagt, modulo administrative problemer.

Etiketter: , ,

29 januar 2007

Het mat i Oslo

Erfaring tilsier at det er god kinesisk, vitnamesisk og thaimat å få på Bippat Sentrum i Osterhaugsgate i 13 i Oslo. Spiste uvanlig bra der sammen med Marine.

28 januar 2007

Helgetur

Ikke alt jeg finner på er like vellykket, men noen ganger er lykken beedre enn forstanden. Dagens idé var å spise lunch på samme sted hvor Hustruen og jeg engang spiste minnerikt. En lang historie, men Valombrosa, klosteret hvor Galileo Galilei i sin ungdom ble sendt for å studere, det ligger oppe i fjellet øst for Firenze. Faktisk, det ligger på 1000 meter over havet. Og uansett hvor mye solen måtte skinne og det er varmt og deilig når jeg står på Piazzale Michelangiolo og tar bilde ut over Firenze så er det faktisk sne på fjellet i januar. Også i Toscana! Veien klatrer ganske bratt oppover, og da jeg kom til sneen var det bare noen få km igjen. Så det som skulle være en svipp opp til Valombrosa ble en nervepirrende greie. Det ble snakket mye rundt om på bordene i restauranten om utlendingen som kjørte motorsykkel der alle andre kjørte akebrett eller slalomski (Ristorante Medici, +39 055862187). Jeg spiste risotto al funghi, en liten bistecca di manzo, kokte grønnsaker, litt kake og kaffe. Absout verdt turen. Men, og her kommer vi til Lykken: Meningen var at Hustruen skulle være med. Men kombinasjonen Hustru + R1150GS + sne er erfaringsmessig veldig dårlig og legger en demper på ethvert måltid. Så noe godt kommer det da ut av at hun har vondt i et kne.Jeg tar den andre veien nedover; utsikten mot Chianti er upåklagelig. Jeg svinger meg nedover helt til dalbunnen hvor Autostrada delle Sole går mot Roma, over autostradaen og vestover inn i Chianti. Kommunen heter Greve in Chianti, og jeg stopper på en fantastisk liten bar på det lille stedet Dubba før jeg kommer ned til Greve. Videre vestover på en liten grusvei jeg har kjørt én gang før; jeg stopper og fotograferer solnedgangen. Tross alt, solnedgang over vinranker i hjertet av Chianti er ikke der verste kan kan oppleve. Videre vestover inntil jeg kommer til Autotrada Siena - Firenze. Tar den nordover til Firenze, og så Fi-Pi-Li hjem. Tilsammen 323 km; en flott søndagstur selv om ingen av mine kvinner kunne være med.

Etiketter: , , ,

25 januar 2007

Here and there

In Italian there are three ways to say here and three to say there. The first two are qui/qua (here). Qui is a place within reach of the speaker: Where is the pen? If I hold it in my hand the answer is qui. It the place is an area close to me, I use qua: Where do you sleep? If I point to the house next to me, the answer is qua. If we are in the bedroom and I point to one of the beds, the answer is again qui.
There is simliar: li is there in the sence of a single spot while la is there in the sense of an area: Where shall I put the pen? If I point to the table the answer is li but if I point to my office the answer is la.
In addition, if you are from Tuscana and not born after the war (that is: The real thing - neither the Vietnam war nor the "Freedom War" in Iraq), you can use costì to refer to a spot near the other person and costà for an area: Where is the pen? Costì as I point to the table next to you, and costà as I point to the office just behind you. Note that if the office is nearer to me than to you, the correct thing is la and not costà (which indicates an area nearer to you than to me).

I'll leave the verbs for another day.

Etiketter: , ,

21 januar 2007

Nyttårstur

Efterhvert har det blitt en tradisjon av Hustruen tar med seg sin mann på Nyttårstur tidlig i januar. I år gikk turen til Tarquinia nord i Lazio (naboregionen til Toscana) hvor vi så på en leilighet. Kjempefin by med trange gater og smug, gamle murer og antikke hus som jeg tror det er veldig lett å bli glad i. Efter klokken fem er det ikke lov til kjøre i byen, og eftersom vi var litt for sent ute kom vi oss ikke til det lille B&B vi hadde planlagt --- vi tilbrakte natten på et meget kjedelig hotell. Men det var i går.

I dag kjørte vi nordover til Roccastrada, en flott by liten by helt sør i Toscana. Som de andre byene i omegn har den røtter til Etruskisk tid, og utsikten til områdene omkring er fantastisk. Vi har vært der noen ganger tidligere, og forrige gang lette vi forgjeves efter et sted å overnatte. Men nå er det muligheter: Vi har funnet et sted som skal ha tre rom som Bed & Breakfast. I tillegg har de trattoria, og vi spiste mer enn alminnelig godt. Alt bar preg av at eierne ønsker å fokusere på kvalitet. Vi gleder oss til å forsøke rommene.Som il dolce tilbød de oss kake, men eftersom vi (alltid) slanker oss måtte vi avslå. Ma, e fatta a mia moglie sa kelneren forbløffet, og da er det ikke lenger mulig å si nei. Som det skulle fremgå av bildet mener Lillegulll at den var den meget bra.
Som det skulle fremgå av bildet helt øverst så gikk veien hjem naturligvis gjennom Chianti

Etiketter: , ,

Sol i Chianti

Fra Fryseren meldes det at det var sol i dag. Jeg kan berolige med at det var det også i Chianti. Godt påkledt eftersom det bare var 12 varmegrader. 300 km i går, 300 i dag.

Etiketter: ,

16 januar 2007

Tur

Jeg skal delta på et møte første uken i mars. Kanskje jeg kan kjøre sykkel dit? Følg linken for detaljer.

Etiketter: , ,

Link

12 januar 2007

Motivasjon

Det er litt mindre vanskelig å motivere seg til å lese obligatoriske oppgaver når man kan trøste seg med et (for stort) stykke pecorino pepato, støttet av litt pære og et glass Chianti Riserva fra 2001 laget av Fattoria Montereggi. Jeg er en enkel sjel, og mer skal det ikke til så blir jeg straks på bedre humør. Og: I morgen kommer Hustruen hjem!

I en avis fant jeg følgende:
At the beginning of last winter we sat with a friend from Italy and her partner from London in a restaurant. The beauteous Manuela was depressed by her perpetually blonde hair, was tired of her professional trips all over the world, missed her home, San Remo, her mother, her sister and noisy lunches with lots of children and pasta and antipasti. She draped her good woolen coat over the chair, drank champagne and sighed. But then the waitress arrived at the table with a plate of artichokes "for openers," as restaurant critics say. Manuela's eyes filled with tears and she said in her warm voice, that always sounds to me like the beginning of a song from the San Remo festival, "Ho Madonna, carciofi." And suddenly, as though pricked by a magic thorn, Manuela was restored to an Italian state of mind, tipsy and heartwarming, which becomes her so well.
Da passer det sikkert å nevne at jeg selv spiste en herlig artisjokk til middag i kveld. Som sagt, enkle gleder til denne mannen.

Etiketter: , , ,

Fjell

Selv om fjellet er mykere enn norsk gråstein er det klart at å grave bort kanten langs muren blir misvisende. Her må nok noen bruke hammer og meisel. Alt for at Hustruen skal kunne skride inn i sin bil med større eleganse. Eftersom det er en viss fare for at jeg skal bli bare skinn og bein av all denne fysiske aktiviteten er det godt å få i gave den beste sjokoladen jeg noen sinne har smakt.
Var hos kommunen i dag for å undersøke hva som er nødvendig for å starte et Bed & Breakfast her i Montemagno; det høres faktisk ut til å være mulig uten uendelige mengder med byråkrati.

Etiketter: ,

09 januar 2007

Reklame

Som det skulle fremgå så er effekten av å bli omtalt på TV2 betydelig.

Etiketter: ,

02 januar 2007

TV2

Fra Norge meldes det at også nyttårsaften, rett før midnatt, viste TV2 oss som eksempel på noe av alt det fantastiske som kommer på skjermen i januar 2007. Vi snakker altså om førstkommende fredag, den 5. januar ca 08:30. Vi skal i studio og derefter (eller før?) i kjøkkenet med Wenche.

Etiketter: ,

01 januar 2007

Kongen (no less!)

Selv Kongen er opptatt av Det gode liv. Det ikke ut til at å kjøre motorsykkel i Toscana var med i hans beskrivelse, og jeg vet ikke om jeg deler synet på at A4-livet er Det gode liv. Men, fokus på saken er det viktigste.
Alle (det vil si eventuelle) lesere ønskes til lykke med det nye året! Håper du får et like bra år i 2007 som jeg hadde i 2006: du har noe å glede deg til!

Etiketter: ,