26 juni 2007

MUGLY

Kunne jeg for noen år siden ha kjøpt "a car as MUGLY as this one"? Trolig. Og ikke bare det, hadde årsmodellene rundt 1983 vært å få tak i med ti seter hadde jeg helt sikkert kjøpt en isteden for den Mercedes Benz 300GD vi endte opp med. Livet går i bølger - heldigvis. Nå virker den MUGLY.
Men den er sikkert praktisk. Like praktisk som røde eller lyseblå gor-texjakker og beksemstøvler. Og ryggsekk enda man ikke er på tur.

Etiketter: , ,

23 april 2007

Gjentagelse

Beklager å gjenta meg selv, men rosebusken har enda en blomst, og slik skjønnhet kan jeg rett og slett ikke motstå.

Etiketter:

22 april 2007

Vakkert

Efter å ha studert en stund bildet av broen hos kokken begynte jeg å fundere over om det er broen i seg selv som er vakker, eller om det er det at den er gammel. Gamle ting har en tendens til å gjøre inntrykk på meg, og nesten aldri fordi de er stygge. Kanskje er alle gamle ting som ikke er vakre ødelagt for lenge siden.

Det andre alternativet er at på samme måte som kvinner og (annen?) uberørt natur er vakre så er også gamle ting vakre. Kanskje er et innebygget i oss en dyp forståelse for verdien av å bevare. I det minste de tingene som ikke støter oss med sin heslighet (som Domuysbygget i Tromsø). Men det er ikke bare romerske søyler og broer fra 1100-tallet som er vakre, en rosenknopp i morgenlys er også verdt å stoppe opp og beundre. Tre minutter sittende på huk mens jeg forsøker å ta inn over meg hvor vakker en rosenknopp er, de tre minuttene gjør at hele dagen blir bedre. En annen ting er at bildet ikke er så bra; irriterende å i eftertid se ledningen som forstyrrer det hele. Skulle demonstrere at det er naturen som er vakker, ikke mitt bidrag.

Etiketter:

20 april 2007

Bro

Today's visit at Giuseppes home demonstrated beyond doubt that of all the decorative things you can have in your garden, an 11th centry bridge is probably the most stunning. I have never seen anything this slender.
In the new part of his house (16th centry, the old part is 11th) he has a large, professional kitchen. Together we are planning to organize cooking courses. Imagine this: You have participated in preparing an unforgettable dinner; you stroll outside with a glass of wine, and sit down and watch the bridge for a while.

Etiketter: ,