25 april 2007

Skriver

Om du kommer over en skriver som kan skrive på sammenhengende papir, og du ikke har noe annet å gjøe, da kan du jo skrive ut denne og sende til meg. Bredde ca 50 cm.
Bildet viser alle legemer i solsystemet med en diameter på mer enn 324 km. Fantastiske farver og elegant design.

Etiketter:

Link

23 april 2007

Gjentagelse

Beklager å gjenta meg selv, men rosebusken har enda en blomst, og slik skjønnhet kan jeg rett og slett ikke motstå.

Etiketter:

22 april 2007

Vakkert

Efter å ha studert en stund bildet av broen hos kokken begynte jeg å fundere over om det er broen i seg selv som er vakker, eller om det er det at den er gammel. Gamle ting har en tendens til å gjøre inntrykk på meg, og nesten aldri fordi de er stygge. Kanskje er alle gamle ting som ikke er vakre ødelagt for lenge siden.

Det andre alternativet er at på samme måte som kvinner og (annen?) uberørt natur er vakre så er også gamle ting vakre. Kanskje er et innebygget i oss en dyp forståelse for verdien av å bevare. I det minste de tingene som ikke støter oss med sin heslighet (som Domuysbygget i Tromsø). Men det er ikke bare romerske søyler og broer fra 1100-tallet som er vakre, en rosenknopp i morgenlys er også verdt å stoppe opp og beundre. Tre minutter sittende på huk mens jeg forsøker å ta inn over meg hvor vakker en rosenknopp er, de tre minuttene gjør at hele dagen blir bedre. En annen ting er at bildet ikke er så bra; irriterende å i eftertid se ledningen som forstyrrer det hele. Skulle demonstrere at det er naturen som er vakker, ikke mitt bidrag.

Etiketter:

20 april 2007

Bro

Today's visit at Giuseppes home demonstrated beyond doubt that of all the decorative things you can have in your garden, an 11th centry bridge is probably the most stunning. I have never seen anything this slender.
In the new part of his house (16th centry, the old part is 11th) he has a large, professional kitchen. Together we are planning to organize cooking courses. Imagine this: You have participated in preparing an unforgettable dinner; you stroll outside with a glass of wine, and sit down and watch the bridge for a while.

Etiketter: ,

19 april 2007

Favorittbar

Det er mange flotte barer i Toscana. Men den beste utsikten, og derfor kanskje den sterkeste estetiske nytelsen, den har jeg funnet på Caffe' Centrale (via IV Novembre, 19, 56028 San Miniato, +39 057143037; stengt mandager). Opplevelsen blir enda sterkere når man kjører dit på sin BWM R1150GS.

Etiketter: ,

10 april 2007

Chianti

Oppskriften er helt enkelt: Følg via Cassia fra Siena noen kilometer mot Roma.

Etiketter: ,