Sunday, July 23, 2006

Julisne og papir

Intet er som julisne; bor man i den såkalte tempererte sone, og ved havoverflaten, er det noe helt eget med julisne. Efter noen uker i juni og juli med syv grader og regn, skydekke som gjør at Fjellheisen kunne ha vært kidnappet i ukevis uten at noen hadde merket det, og så videre, da gjør det godt med noen timer med blå himmel en lørdag formiddag, selv om det hele dempes litt ved å se at når Tromsdalstind kommer til syne, ja, da har den godt med nysne på toppen; alt dette på en lørdag formiddag på vei til byen for å spise et kakestykke på Verdensteateret Café for der får jeg Bokøl i et vinklass til kaken, og Feico er der; jeg tok bildet med telefonen så kvaliteten er derefter. Men hva kan jeg gjøre en slik dag annet enn å gå løs på kontoret? Mitt første kontor på IfI tok (ikke fikk!) jeg i 1988 eller deromkring. Saken var at EDB-senteret holdt til i ene enden av gangen og (det som skulle bli) ODS-gruppen i den andre. Mellom dem ble det en gråsone hvor ingen riktig visste hvem som regjerte; der okkuperte jeg et kontor. Eftersom jeg var student trodde EDB-senteret at jeg hadde fått det av SfD (les IfI) mens ODS-gruppen trodde jeg hadde fått det av EDB-senteret hvor jeg hadde en deltidsjobb. Siden dengang har jeg samlet på tidskrifter, journaler, artikler, og alt annet man kan lære av. Men nå er det slutt: tyve årganger av Communications, TOCS, and what not må vekk. Bildet viser første halvdel i søppelvognen. Jeg startet med å fjerne navnet fra døren -- jeg "bor" ikke der lengere så det er ikke lenger mitt kontor; mitt kontor er i Montemagno -- så nå skal jeg bare tømme det så er min tid der forbi.
Hele mitt voksne liv har jeg tilbrakt på eller i nærheten av IfI. Jeg har fundert mye på hvorfor jeg ikke ønsker å være der lenger. Den teorien som sitter best er at det ikke finnes et akademisk kollegium. Jeg vil være del av et kollegium; å heve lønn fra et universitet er ikke tilstrekkelig for meg. I det minste: Å heve lønn fra et universitet er ikke en god nok kompensasjon for å ikke fåß være del av et kollegium. Jeg kan bare si: Good luck to you.