Wednesday, July 05, 2006

Forza Italia

Er det mulig å unngå å involvert i å se på fotball? Ikke så lenge våre nye landsmenn (nesten) ikke tenker på annet. Vi slo jo Tyskland i går; hva mer kan man be om? Forsiden av Gazzetta dello Sporto har plass til lite annet i dag; godt det ikke er mulig å abonnere på aviser der i landet, for jeg hadde jo blitt nødt til å velge akkurat den for å få innblikk i kulturen.
Jeg skulle gitt en god del for å kunne være tilstede i Circolo'en i Calci når Italia skal spille mot Frankrike eller Portugal; større innlevelse enn det man vil kunne oppleve der foran storskjermen kan jeg vanskelig forestille meg. Forza Italia, sier jeg bare.

Det slo meg at i august er det ti år siden vi tro til Italia første gangen; reisen fra Doktordalen til Castelmaggiore har jo vist seg å velte om på alt. Da vi kom hjem i -97 var SAAB'en utslitt (med 320.000 på telleren!) og vi kjøpte Audi'en. To problemer: Ikke automat, og ikke klimaanlegg. Det siste har ikke plaget oss i Tromsø, det første advarte Hustruen forgjeves mot. Den begynner å bli sliten; den har ikke gått mer enn 270.000 men vedlikeholdet har ikke vært som det skulle (livet har vært for fullt av andre ting). Men den kostet bare 140.000 kroner så selv om den skrives ned til null har den ikke kostet mer enn ca 1.000 kr/mnd (pluss drift, naturligvis). Uansett er det på tide å se efter noe "nytt". Det viser seg at prisene hos mine nye landsmenn er svært hyggelige; en 2001 modell Mercedes E320 stasjonsvogn koster ikke mer enn bagatellmessige 15.000 euro! Legg merke til at den både har automat (ikke si jeg ikke lærer!) og klimaanlegg; hvem vil ha en E220 når en E320 koster 15.000 euro?