Monday, July 10, 2006

Turforslag

Nå som jeg har noen å spise middag sammen med oppdager jeg at jeg har bodd alt, alt for lenge alene: Jeg småsnakker med meg selv! Fryktelig uvane jeg regner med at Hustruen raskt vil plukke av meg!
Uansett, eftersom det nå er er norsk-italiener og en russisk-amerikaner fra California (som til store deler er spansktalende) som camperer her har vi et variert kosthold. I dag har vi hatt lettsaltet uer med dampede rotfrukter med olje (fra Montemagno!). Efterfulgt av litt ost. Til dette har vi hatt en herlig Riesling Urgenstein fra Summerer (følg linken nedenfor). Jeg vet ikke en dråpe (for å si det slik) om hvite fra Østerrike, men må vel si at en rask tur over alpene til Langenlois frister. Er ikke mer enn 1.000 km (klikk på kartet for detaler), men såpass må man ofra for et glass flott hvit. Mener nå jeg.
Ellers må det bemerkes at vi er fornøyd med at det har vært to dager med sommer, og at begge falt på en søndag. Dermed har vi fått full uttelling! Jeg mener, hva mer kan man be om enn to dager med sol i løpet av en sesong? I den forbindelse kan Aftenposten melde at de som vant VM i fotball ble mottatt som helter i Roma; tenk hva det betyr at en millionby som Roma koker. Koker på italiensk vis.
Jeg har aldri bodd i en stor by, en metropol. jeg får stadig mer lyst til å gjøre det. Problemet er at for å komme in i en by man man kunne språket. Det vil si at Europas mest spennende by er umulig (Frankfurt am Main, hva ellers?). Da gjenstår Roma og London, hvor det siste er værmessig umulig. Så da må det bli Roma.
All denne spisingen har satt sine spor; når jeg kommer hjem skal det mosjoneres!
Bildet viser at man ikke trenger å dra til Roma for å kose seg; jeg kommer til å savne fersk sei.

Link