Sunday, November 20, 2005

Hav og sol

For noen uker siden spiste vi solboller på kontoret; solen kom tilbake efter å hå vært borte i to måneder. Riktignok på grunn av dårlig vær, men ser man ikke solen så ser man ikke solen.
Dagen startet bra med tur på sjøen; riktignok ikke på havet, men likevel ikke så ille. På den ene siden ønsker jeg meg båt, på den andre er det deilig å se på vedlikeholdet som må gjøres av noen andre. Drakk kok-kaffe men hadde glemt hvor mye bedre en cappucino er. Anton Berg reddet seansen. Været var utsøkt og vi så årets siste solstråler.

Now to something completely different: Er det riktig at Denial of Service bare kan skje på to måter: Intervensjon fra utsiden (strømmen blir borte eller noen trykker på av-knappen), eller intern blokkering som følge av en feil (hvor altså feilen utløser en blokkering også av andre deler, som en følge av at man taper quorum, for eksempel)? Dersom det er det, da er neste spørsmål: Er det riktig at Denial of Service enten skyldes ekstern intervensjon, eller intern blokkering?

Dernest var det ukens søndagsmiddag. Jeg vet ikke hva jeg misliker mest: At det er spart så mye på innkjøpet at fiskegratengen i praksis ikke inneholder fisk, at det er spart så mye på saltet at potetene og gulrøttene ikke har smak, eller at det er spart på strømmen at maten ikke er rykende varm.