Friday, October 21, 2005

Port

De fleste lever to liv: på sitt arbeide og privat. Sett i dette lyset burde jeg ha hatt tre, men har likevel bare to; hvem har tid til private aktiviteter? For eksempel kunne man da hatt tid til å skifte takrenner.
Helgens utskeielse er å skape balanse i lesingen; til høyre og venstre, konservativ og radikal, kropp og sjel. For å balansere alt dette treger man Aftenposten (med nye A-Magasinet), Morgenbladet, og MC-Avisen (som riktignok kaller seg MC-Avisa). Jeg vet ikke riktig hvilken av disse som vekker mest entusiasme; i min aldersgruppe og sosiale tilhørighet burde dert være Morgenbladet, i min innbilte alder er det Aftenposten, men i virkeligheten er det nok MC-Avisen.

Efter betydelig byråkratisk rundgang, gjentatte forsøk og ganske mange omveier, har vi fått en muntlig beskjed om at vårt siste fremstøt for å utvide porten trolig vil bli godtatt av Commune di Calci. Kanskje. Trolig. Dersom det ikke blir nye vanskeligheter. Eller noe.
Portstolpene er i dag kvadratiske med sider på 42 cm. Vi har fått lov til å høvle (for en passende definisjon av "å høvle") av begge to til 30 cm. Det vil gi 24 cm bredere innkjøring; virker kanskje ikke som så mye, men vil hjelpe betraktelig. I tillegg vil vi vurdere å snu porten slik at den slår utover; dette er dog litt usikkert eftersom porten på en måte blir stående rett ut i gaten, og kan være farlig. Hvorom allting nå er: Med Hustruen på andre siden av porten (eller verden, spiller det noen rolle?) skal det ikke mer enn en indikasjon om en mulig godkjenning av en søknad til for å glede meg.