Sunday, October 09, 2005

Meny (og mer)

Bortsett fra en liten sekstimers tur på BMWen (skal jeg døpe den Rochinante? Neppe, det er trolig verdens mest brukte navn på motorsykler som eies av lett tragiske figurer. Andre forslag? Jeg har foreslått Sisselgampen, men det ble avslått av høyere makter.) opp langs via Aurelia, lunch i Arni, og gjennom Garfagnana til Lucca og hjem, så har hele dagen vært brukt på å forberede neste helgs lille greie. Bortsett fra at det skal serveres mat og drikke (i store mengder fra onsdag kveld til mandag morgen), har fokus stort sett vært på lørdag kveld.

Vi skal starte med antipasti della Toscana. Det betyr toscansk skinke, oliven, løk i eddik, toscanske pølser, marinerte grønnsaker og tilsvarende herligheter.

To primi: Tagliolini con funghi e panna sammen med ravioli con cipolle e pommodori. Egentlig skulle jo all pastaen vært hjemmelaget, men eftersom vi blir 30 til bords blir det litt i meste laget.

Som secondo seiler vi avgårde på cinghiale (villsvin). Til dette (det vil si contorni) skal vi servere spinat og polenta.

Vi hviler litt med en peccorino som er lagret i en grotte sør i Toscana.

La dolce vita blir Titamisu sammen med en liten Muscato di Asti, og litt hjemmelaget eggedosis (som egentlig ikke er god norsk eggedosis, men noe annet, i små papirformer), samt at Maria svinger seg på kakefronten. Kanskje

Til dette har vi i dag kjøpt 50 liter rødvin av den fyldige og ferske typen. Den kommer i en glassballong så det blir en liten tappejobb. I tillegg har vi et (meget) godt utvalg av årgangsviner som vi kan servere sammen med osten. I tillegg tilstrekkelig med hvit til å tilfredstille alle mulige lyster. I tillegg kommer naturligvis mine liter med hjemmelaget limoncello (som for tiden vaker rundt 50% for å tåle opphold i fryseren).