01 november 2007

Norge med mer

Hustruen og jeg tilbragte helgen i Norge. Først var vi i norsk bryllup. Vi var ikke riktig forberedt på hvor grandiost det var, men gaven så ut til å falle i smak så då får vi heller leve med vår provinsielle og enkle grunnholdning. Vi forsto at også dette paret hadde hatt en hemmelig seremoni, og akkurat som oss arrangert en fest efterpå. Men deres fest var ganske anderleden enn vår.
Bildet er vårt offisielle brudebilde. Fra venstre ser vi Karine (9 år) i bunad. Dagen var spesiell og det var ingen begrensninger i bruken av lebestift! Derefter Yours Truly i skjorte med oppbrettede ermer (før jeg oppdaget skreddere i Thailand hadde jeg alltid oppbrettede ermer for armene var alltid for lange); Karine brukte lebestiften også på meg, samt tegnet på meg skjegg. På hodet har jeg en ytterst passende karnevalshatt. Den nybakte Hustru har en heklet kjøkkengardin som brudeslør, og bærer en matchende papirhatt laget i Mariannes barnehage. Marianne (7 år) hadde også fått bruke lebestiften fritt, er iført Hustruens lys-rosa komfirmasjonskjole med et passende lite smykke rundt halsen. Vi lytter alle andektig til Geir som forretter sermonien iført blå badekåpe. Efter (mer enn) 20 år kan vi slå fast at ting holder selv med mangel på stram regi av sermonien. Annonsen sto på trykk i Nordlys torsdag 17. oktober 1985.
Men tilbake til Norge. Efter at vi emigrerte har vi blitt stadig mer oppmerksom på Norges egenart. Det var et stort oppslag på trikken om at det ikke er tillatt å nyte alkohol der. Ombord på Nesoddbåten var det et stort oppslag om at dersom man var beruset og besetningen vurderte det slik at man kunne komme til å være til sjenanse for andre passasjerer kunne man nektes å komme ombord. Det ble også gjort oppmerksom på at det var forbudt å nyte alkohol. Mens vi ventet på Nesoddbåten, litt over klokken ett natt til søndag, gikk vi en liten tur på Aker Brygge. Vi hadde glemt hvordan nordmenn brøler. Vi så også en narkoman som satt på fortauet og stakk en sprøyte i armen. To vakter fra Securitas voktet landgangen og sikret at overfarten til Nesodden foregikk uten problemer. Når vi sitter helt forbløffet på båten og ser på han som henger over nabosetet og roper i mobiltelefonen at "Faen - selvfølgelig skal vi ha nachspiel!", da er det godt å vite at noen mener Norge har en god alkoholpolitikk, og er stolt av den.

Vel tilbake i hyggeligere omgivelser er det bare å gå igang med vedlikeholdet av Bamsefar. Listen er ganske lang. Bildet viser hvordan man bruker en "trekker" til å presse sammen drevet i starteren efter at det er smurt. Enkelt, bare man har det riktige utstyret.

Etiketter: ,