Monday, August 22, 2005

Verktøy

Det er helt åpenbart feil at jeg har en mirakelmann som redder meg når jeg roter meg inn i problemer. Jeg har to! Her ser vi kalipperen til bakbremsen på en 1992 Audi Avant 2.5TDI. Legg merke til at den er montert, og at røret som ligger ved siden av egentlig er et spesiallaget verktøy for å kunne skru inn stemplet samtidig som man presser det inn. Tappene på røret passer inn i sporene på toppen av stempelet. Det tar bare noen minutter å sette sammen kalipperen når man har det rette verktøyet.
Det viktigste i møte med virkeligheten er å huske at ingen utdannelse i verden kan måle seg med talent: Selv om det er innenfor min rekkevidde å lage verktøyet er det ikke det å se hvilket verktøy man må lage for å få jobben gjort. Om det hele er tett, og om stempelet nå slipper gjenstår å se. Men jeg skal kanskje ta en titt på den andre når jeg først er i sving. Det er ikke hver dag jeg kan svinge meg med hjemmelaget spesialverkøy.