Thursday, October 21, 2004

Mørketid


Det er ikke mye tvil om at mørketidsølet noe av det beste vi har å glede oss til når det nå blir vinter. Et godt og mørkt øl, men ikke så søtt som bayer. Bildet viser en scannet ølboks. Legg merke til et lille ekstra mellomrommet mellom 's' og 'ø' som skal sikre at dette er mørketids-øl og ikke mørketid-søl. Ikke så lett å være norsk.

Da jeg var ung var en scanner det nest dyreste du kunne kjøpe, det dyreste var en laserskriver. Nå ser jeg at man kan kjøpe en kombinert scanner, skriver og FAX til omlag 3.000 kroner. Det er nesten like utrolig som at en 300 GB disk koster godt under 2.000 kroner. Jeg husker.....

Når man sitter alene på brakka og drikker en mørketidsøl gir det en kombinert følelse av nytelse og avsky. Ølet er godt, men den blotte eksistensen av et mørketidsøl forteller at sommeren vel er forbi. For å si det slik.Når det så regner, temperaturen vaker rundt null, og mørkets klamme grep fester seg, da....ja da må man ta en mørketidsøl. Men bare én!

Det er da en liten trøst at jeg fikk start på oljefyren. Eftersom målet er å brenne opp massevis av parafin er brakka god og varm. I varmeste laget, faktisk. Sukk, noen blir aldri fornøyd.

Men snart kommer Hustruen, tralla-la.