02 september 2006

Bøker

Det siste året er det lest (alt!) for lite. Men nå som jeg snart er helt gjennomtint begynner det å bedre seg. Dagens første lille godbit er City of the soul av William Murray. I motsetningn til de fleste bøker om Roma har denne ikke ett eneste bilde; man må skape dem i sinnet mens man leser. Inngår i mitt Roma-prosjekt.
Den andre er Den Lukkede Bok av Jette A. Kaarsbøl. Om denne kan vi lese
Danmarks Biblioteksforening og Berlingske Tidende har sammen med landets biblioteker indstiftet ?Læsernes bogpris?. Vinderen af prisen er udpeget af landets læsere og brugere af bibliotekerne, som via en elektronisk afstemning har været med til at kåre årets danske bogudgivelse.
Ti bøger blev nomineret i februar, og med over 30 procent af alle afgivne stemmer er Jette A. Kaarsbøl kåret som vinder af Læsernes Bogpris 2004 for romanen ?Den lukkede bog? ? en kompliceret og smertelig kærlighedshistorie fra Georg Brandes' og Henrik Pontoppidans København omkring det moderne gennembrud.
Jeg er altså ikke den eneste som har satt pris på den, så dette er nesten en "me too"-anbefaling. Men hva kan jeg gjøre?