Wednesday, May 31, 2006

Den beste mc-vei

Som alltid er spørsmålet hva som er det beste stedet, den beste MC-veien, den beste isen, and what not. Her er tilbakemeldingen fra et par som tok mitt råd og besøkte is- og kaffebaren i massa:

Men vi hadde bestemt oss for at vi ville finne Gelateria, så vi gikk gladelig den lange veien tilbake til byen. Og det var bare en kjempehappening. Jeg framførte hilsenen fra dere, på italiensk slik Tage hadde lært meg, og det vakte stor begeistring. Gina og Claudio var der, og de snakket i vei om dere og Montemagno etc.
og
Isen og kaffen var superb. Tror aldri jeg har smakt maken til fløyelsmyk sorbet. Det sa jeg til dem på norsk/italiensk, og jeg tror de forsto det. I alle fall, hvis dere sender alle gjestene deres til Gina og Claudio med hilsen fra dere, så blir de ikke rike av nordmenn. For vi fikk absolutt ikke lov til å betale. Vi var også blitt venner fra Montemagno. Claudio skrev denne hilsenen på en lapp til dere: "Saluti da Claudio e Gina. Quando venite a Trovarci?" Det var alt. Er Trovarci et egennavn, eller skal det være trovarci? Håper dere forstår hva de mener i alle fall.
Turen fra Massa over marmorfjellene til Castelnuovo di Garfagnana er dokumenter så mange ganger at det får være akkurat nå. Dagens tema er nemlig det som kanskje er verdens beste MC-vei: via Cassia fra Siena i nord til bredden av Lago di Bolsena i sør.
Veien svinger seg gjennom et eldgammelt kulturlandskap, har lite trafikk, og ender i en trattoria ved vannet. Hva mer kan man be om?