Sunday, June 05, 2005

Lørdag

Det er mange bedre måter å tilbringe en lørdag på, men å starte med en gåtur til byen i strålende sol er ikke så verst. Det man gjør i byen er naturligvis å kjøpe MC-Avisa. Sammen med en Grolsch er kvelden reddet. Det tar noen timer å pløye gjennom avisen, drikke en boks øl, og drømme om en ny tur til Dolomittene.

Mens vi snakker om Dolomittene: Se på kartet og reflekér over hvordan de veiene er på motorsykkel. Jeg studerer kartet for å finne en rute hvor det er mulig å få (mer enn) 10.000 høydemeter på én dag (uten å kjøre samme strekning mer enn én gang). Sirkelen kartet viser, fra øvre-venstre mot klokken gir oss følgende rute: Pian de Gralba (1780), Passo di Stella (2213), Canazei (1925), Passo di Porodi (2239), Arabba (1602), Passo di Campolongo (1875), Corvara di Badi (1555), Passo di Gardena (2121) og ned igjen til Pian de Gralba. Denne lille biten ugjør 3.170 høydemeter på 84 km utkjørt distanse. Hver eneste meter er (tildels én kilometer) høyere enn det såkalte "høyfjellstrekket" over Valdresflya.

Når man drømmer om å kjøre motorsykkel, da må ukens kulturelle innslag (det vil si Morgenbladet) vente til i morgen (søndag); Samtiden, som jeg har så mye glede av, kommer jo bare hvert kvartal.
Det skal ikke stikkes under en stol at en lørdag med Hustruen hadde vært bedre, men det må vente enda to uker.

Link