Saturday, October 02, 2004

Tredje dag

Den andre dagen startet (mange timer) forsinket. Vi kjørte til Massa, hvor vi gasset oss i sjokolade. Turen dit tok vi på via Aurelia; det var en tabbe eftersom vi bruke en times tid på triste veier. Neste gang tar vi Autostrada; et raskt strekk.

Fra Massa opp til Antona, og opp på fjellet. Tett tåke, men ikke så kaldt som man skulle tro. Vi var en tur i marmorbruddet og plukket med oss to fine stener til Ruth (én grå og én hvit).

Planen var å kjøre fra passet ned til Castelnuovo dei Garfagnana, og derfra opp til San Pelegrino in Aple, og derfra ned til Cerageto (Villa Verde). Men vi var forsinket og dro rett opp mot Cerageto.

Litt nedenfor Castiglione di Garfagnana gikk Pål overende i en sving; heldigvis ingen skaader på folket! Litt uklart hva som skjedde, men dersom vi setter alle bitene sammen virker det som om han kvalte motoren i en hårnålsving, vinglet ut til veikanten, hvor de veltet. Farten kan ikke ha vært mer enn et par kilometer i timen, og det er lett å kvele en tosylindret motor i så lave hastigheter. Andre-gir kanskje? Uansett: Det hele var udramatisk. BIldet viser svingen hvor det skjedde, og litt forvirrede deltagere.


Passe stor lunch på Villa Verde, over San Pellegrion in Alpe i tett, tett tåke, via Lucca tilbake.

234 km.